Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

φωτογραφος μπαλασκας

Στο κείμενο που υπογράφουν αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και εκπρόσωποι από την Ελλάδα, την Κύπρο , την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και την Ισπανία τονίζεται επίσης πως οι ηγεσίες των μεσογειακών κρατών σέβονται το αποτέλεσμα του πρόσφατου βρετανικού δημοψηφίσματος. Ζητούν η ενεργοποίηση της επιθυμίας του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρίσει από την Ε. Ε να γίνει το συντομότερο δυνατόν. «Στο μέλλον ελπίζουμε να έχουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σαν κοντινό εταίρο της Ε. Ε». αναφέρεται στο κείμενο.


κεντρικα γραφεια αστυνομιας λεμεσου

Στο κείμενο επισημαίνεται πως η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει την δέσμευσή της για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, με προστασία του κοινωνικού της μοντέλου, ενώ ταυτόχρονα, οι ηγέτες των Μεσογειακών χωρών εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο και να προωθήσουν την κοινωνική συνοχή και σύγκλιση.


Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουν τον διπλασιασμό των κονδυλίων του "Πακέτου Γιούνκερ", καθώς επίσης και την προώθηση επενδυτικών προγραμμάτων σε κράτη - μέλη με υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


εταιρείες κοινοχρήστων αθήνα

Στην Διακήρυξη γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα - με πρώτο εκείνο της ανεργίας - που αφορούν την νεολαία στην Ευρώπη.


φωτογραφος μπαλασκας

Όσον αφορά το Κυπριακό τονίζεται, επίσης ότι οι ηγέτες υποστηρίζουν τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας δίκαιης, βιώσιμης και ολοκληρωμένης λύσης, χωρίς εγγυήσεις, βασισμένης στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στην ιδιότητα της Κύπρου ως κράτους-μέλους της ΕΕ.


Σε ότι αφορά τα ζητήματα μετανάστευσης, στην Διακήρυξη γίνεται αναφορά στο συγκεκριμένο μείζον θέμα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης και υπογραμμίζεται ότι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πρέπει, να βασίζεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ τονίζεται ότι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου