Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

καιροσ τωρα ραφηνα

Τι να κάνετε για να βρείτε δουλειά μέσα σε οκτώ εβδομάδες

Η αλήθεια είναι το να βρει κανείς δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πόσο μάλλον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο υπάρχει ένας οδηγός ώστε να καταφέρετε να βρείτε δουλειά μέσα σε οκτώ βδομάδες.


Ο οδηγός περιλαμβάνει αναλυτικά βήματα για τι πρέπει να κάνετε βδομάδα ανά βδομάδα.




  • Καιρός: Η «Χιόνη» κυκλώνει» την Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και τσουχτερό κρύο – Πού θα το στρώσει


Μπορεί η ειδικός να δημιούργησε τον οδηγό για όσους ψάχνουν εργασία στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, ωστόσο εάν τον διαβάσει κανείς θα δει ότι περιέχει χρήσιμες συμβουλές οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.


καιροσ τωρα ραφηνα

συρτος θεσσαλιας

Τώρα εάν θα είναι το επιθυμητό, σε μια χώρα με υψηλή ανεργία κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Σε κάθε περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον.


lay off wikipedia

Διαβάστε αναλυτικά τα βήματα ανά βδομάδα:

Εβδομάδα πρώτη: Δουλέψτε πάνω στους δικούς σας στόχους και τις αξίες σας

Ένα κρίσιμο βήμα για να αναζητήσετε εργασία είναι να ξέρετε ποιος είστε και τι ακριβώς ψάχνετε. Ξεκινήστε κάνοντας ένα Excel το οποίο θα περιέχει τρεις καρτέλες:

Η πρώτη θα έχει τίτλο «η εργασία που κάνω τώρα», η δεύτερη «η δουλειά που ονειρεύομαι» και η τρίτη «η αξία μου». Η πρώτη καρτέλα θα πρέπει να έχει μία στήλη σχετικά με το σας αρέσει στην εργασία που κάνετε τώρα και μία στήλη για το τι δεν σας αρέσει. Τις πρώτες μέρες αυτής της εβδομάδας ασχοληθείτε με αυτό.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη δεύτερη καρτέλα για να περιγράψετε με σαφήνεια το πως φαντάζεστε τη δουλειά που έχετε ονειρευτεί. Καταγράψτε επίσης τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σας, καθώς επίσης και έναν κατάλογο με τους μελλοντικούς εργοδότες στους οποίους σκοπεύετε να κάνετε κρούση για δουλειά.
Όταν τελειώσετε όλα αυτά, δημιουργήστε επίσης μία ρεαλιστική μισθολογική κλίμακα για το που στοχεύετε με βάση την εμπειρία και την εκπαίδευσή σας.

Εβδομάδα δεύτερη: Επικεντρωθείτε στο πως μπορείτε να πλασάρετε περισσότερο τον εαυτό σας

Από τη στιγμή που έχετε ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που ψάχνετε, το επόμενο βήμα είναι να αναθεωρήσετε το βιογραφικό σας, να δημιουργήσετε μία πρότυπη συνοδευτική επιστολή και αν επανεξετάσετε τα προφίλ σας στα social media.

Η πρότυπη επιστολή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα δύο σημεία και θα πρέπει να περιέχει ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα σας ή κάτι που έχετε καταφέρει να επιτύχετε σε μια προηγούμενη εργασίας σας καθώς επίσης και τις δεξιότητες σας.

Σε ότι αφορά τα social media καλό θα ήταν να τα αναπροσαρμόσετε από την οπτική γωνία ενός διαφημιστή και να «ποστάρετε» ειδήσεις τα οποία σχετίζονται με αντικείμενα συναφή με τον κλάδο στον οποίο επιθυμείτε να εργαστείτε.

Εβδομάδα τρίτη: Ξεκινήστε να στέλνετε αιτήσεις για εργασία όπου σας ενδιαφέρει

Τώρα έχει έρθει πλέον η ώρα να αρχίσετε να αναζητείτε την εργασία που θέλετε να και να στέλνετε αιτήσεις σε δουλειές που σας ενδιαφέρει. Καλό ειναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό όπου και θα ανεβάσετε το βιογραφικό σας, το οποίο ίσως να σας βοηθήσει ώστε να σας ανακαλύψουν τυχόν ενδιαφερόμενοι εργοδότες. Επίσης στο εργασίας excel, δημιουργήστε μία τέταρτη καρτέλα στην οποία θα πρέπει να σημειώνετε τις δουλειές στις οποίες στέλνετε βιογραφικό ή κάνετε αιτήσει, την ημερομηνία κτλ.

Εβδομάδα τέταρτη: Διευρύνετε το δίκτυο σας

Ενώ συνεχίζετε να κάνετε αιτήσεις, καλό θα ήταν να διευρύνετε το δίκτυο σας και να έρθετε σε επαφή με πιθανούς ανθρώπους που μπορεί να σας βοηθήσουν στην εξεύρεση εργασίας. Ελάτε σε επαφή μαζί τους, ζητήστε τους να βγείτε για καφέ και κάντε ένα χρονοδιάγραμμα στο ημερολόγιο σας. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα στοιχεία επικοινωνία σας είναι πρόσφατα.

Εβδομάδα πέμπτη: Προετοιμαστείτε για τις συνεντεύξεις

Την εβδομάδα αυτή μάλλον ήρθε η ώρα; να προετοιμαστείτε για τις συνεντεύξεις. Καταλήξτε σε σταθερές ερωτήσεις που πιθανώς θεωρείται ότι θα σας κάνουν ή που έχει τύχει να σας κάνουν σε συνεντεύξεις κατά το παρελθόν. Ίσως βοηθούσε πάρα πολύ να κάνατε εξάσκηση μέσω skype με κάποιον φίλο ή μπροστά από τον καθρέφτη σας.

Εβδομάδα έκτη: Προσθέστε ακόμη περισσότερα πρόσωπα στο δίκτυο σας

Την εβδομάδα αυτή καλό θα ήτα να διευρύνετε ακόμη περισσότερο το δίκτυο επαφών σας με πιθανά πρόσωπα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν στην εξεύρεση εργασίας. Προγραμματίστε συναντήσεις, καφέ με πιθανά πρόσωπα, πηγαίνετε σε διάφορές εκδηλώσεις που μπορούν να σας φανούν χρήσιμες και άλλα.

Εβδομάδα έβδομη: Πάρτε λίγο τις «ανάσες» σας και ανασυγκροτηθείτε

Έχουν περάσει έξι βδομάδες διαρκούς αναζήτησης με πολλά και διάφορα πράγματα τα οποία έχετε κάνει προκειμένου να βρείτε δουλειά. Η ειδικός, προτείνει αυτή η εβδομάδα να είναι μία εβδομάδα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης. Κοιτάξτε πως η διαδικασία εύρεσης εργασίας προχωρά και αναρωτηθείτε τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει διαφορετικά και τι περιμένετε. Σημειώστε επίσης πως θα θέλετε να είστε στην επόμενη συνέντευξή σας.

Εβδομάδα όγδοη: Προσεγγίστε στο τέλος της αναζήτησης ή επαναλάβετε τις κινήσεις

Και να λοιπόν έπειτα από οκτώ εβδομάδες αναζήτησης φτάσατε στην τελευταία, σύμφωνα με το πλάνο που είχατε θέσει. Εάν αυτήν την περίοδο γενικά τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στο στόχο που θα θέλατε τότε μην απελπίζεστε, διότι τα πράγματα δεν είναι στο χέρι σας. Όλα όσα έχετε κάνει τις προηγούμενες εβδομάδες θα σας φανούν χρήσιμα. Συνεχίστε να κάνετε την αναζήτηση με βάση το αρχικό πλάνο που έχετε δημιουργήσει. Είναι πολύ πιθανό να φτάσετε στο στόχο σας γρηγορότερα από ότι νομίζετε.

Πηγή: olympia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου